Erkki Perälä

”Aito avioliitto” -kansalaisaloite on kiusantekoa

Kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain kumoamiseksi sai juuri vaaditut 50 000 allekirjoitusta täyteen.

Vuosien keskustelun ja kampanjoinnin jälkeen tasa-arvoinen avioliitto vihdoin hyväksyttiin eduskunnassa viime joulukuussa. Tämä oli monelle ihmiselle ja etenkin perheelle tärkeä edistysaskel, joka takaisi heille yhdenvertaisen kohtelun lain edessä.

Vuosikymmenten odottelun jälkeen monet parit saavat mennä naimisiin lain tultua voimaan maaliskuussa 2017, mikä oli heiltä aiemmin kielletty. Tämä on merkittävä voitto ihmisoikeuksille ja tasa-arvolle Suomessa.

Siksi on typerryttävää, että joukko konservatiivisia fundamentalisteja yrittää eduskunnan selkeän päätöksen jälkeen lähteä kumoamaan vastikään tehtyä päätöstä jo ennen lain voimaantuloa, ilmeisesti vain kiusatakseen inhoamiaan vähemmistöjä ja luodakseen epävarmuutta heidän elämäänsä.

Minun on vaikea ymmärtää, minkälaisesta lähimmäisenrakkaudesta tällainen toiminta kumpuaa.

Tästä huolimatta aloite ansaitsee asianmukaisen käsittelyn eduskunnassa ja sen valiokunnissa aivan samoin kuin muutkin kansalaisaloitteet. Mutta aloitteen sanomaa ei silti tarvitse hyväksyä, eikä aiheesta käytävään keskusteluun ole kenenkään enää pakko osallistua, sillä kaikki keskeiset argumentit on jo kertaalleen kuultu.

Toivon, että eduskunnan konservatiivisimmatkin kansanedustajat ymmärtävät, ettei tässä ole enää kyse tarpeellisesta arvokeskustelusta vaan kiusanteosta, ja äänestävät aloitetta vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat