Erkki Perälä

Perussuomalaiset ja Sirkus Finlandia

  • Kuva: David Goehring (CC BY 2.0)
    Kuva: David Goehring (CC BY 2.0)

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen ilmoitti boikotoivansa Linnan juhlia, koska homojen tanssiminen "loukkaa häntä henkilökohtaisesti". Myös eräs nimettömäksi jäänyt sotaveteraani oli Oinosen mukaan "ihmetellyt" hänelle asiaa. Ilmeisesti kyseessä ei kuitenkaan ollut nyt jo edesmennyt sotaveteraani, reservin upseeri Touko Laaksonen, joka tunnetaan kansainvälisesti paremmin nimellä Tom of Finland.

Tietenkään homojen tanssiminen ei oikeasti loukkaa Oinosta. Tämä on vain samanlaista poliittista sirkusta kuin puoluetoveri James Hirvisaaren taannoinen "loukkaantuminen" persu-sanan käytöstä, vaikka vain 11 prosenttia perussuomalaisisten kannattajista ei hyväksy sanan käyttöä ollenkaan (HS 5.11.).

Kyseessä onkin poliittinen performanssi, joka on perussuomalaisten taitolaji. Tamperelainen politiikan tukija Jiri NIeminen kirjoitti blogissaan:

"Porvarillisempien puolueiden poliitikot kuvittelevat, että politiikassa pitäisi kyetä rationaaliseen argumentointiin tai että yleensäkin olisi mahdollista [päästä] jonkinlaiseen 'paras argumentti voittakoon' -tyyppiseen demokratiaan. - - Politiikassa tärkeintä ei ole pelin voittaminen, vaan pelin sääntöjen määrittely, jotta toiset pelaisivat sinun säännöilläsi. Soinin one-linerit voidaan ymmärtää performatiivisina akteina, joilla hän luo omat sääntönsä."

Kun Hirvisaari siis väittää "persu"-kutsumanimeä halventavaksi, oikeasti hän kritisoi koko poliittisen korrektiuden käsitettä. Eli sitä, ettei saa "sanoa neekeriä neekeriksi". Tai kun Oinonen väittää kokevansa homojen tanssimisen "henkilökohtaisesti loukkaavaksi", oikeasti hän haluaa saattaa koko ajatuksen loukkaantumisesta politiikan instrumenttina näkyväksi ja naurunalaiseksi. Eli sen, että homo kansanedustaja loukkaantuu julkisesti homovitsistä.

Ja mehän tartumme syöttiin kaikella tarmollamme. Linkkaamme uutisen, päivitämme statuksen, ironisoimme koko spektaakkelin hassuksi kuvaksi. Jo alunperin parodisen performanssin ironisointi on nimittäin sekin taitolaji - ja sen me hallitsemme.

On tavallaan melko uskomatonta, että yksi kansanedustaja saa Etelän median ja muun liberaalin kaupunkilaiseliitin reagoimaan homofiksaatioonsa, vaikka koko kapitalistinen talousjärjestelmä on paraikaa romahtamassa ympäriltämme. Ja niin kansa saa jälleen sirkushuvinsa, perussuomalaiset kannatuksensa ja me muut oikeutetun tyrmistyksemme, jonka kaiken aikaa halusimmekin saada.

"Mähän sanoin, et ne on juntteja."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Liian monta mutkaa Oinosen ajatteluksi. Uskon kyllä hänen vilpittömyyteensä.
Typeryyttähän se on, mutta tuskin laskelmoitua.
Oikeastaan käy raasua vähän sääliksi.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Kari! No voi olla, ettei Oinonen kognitiivisesti ajattele haluavansa "saattaa koko ajatuksen loukkaantumisesta politiikan instrumenttina näkyväksi ja naurunalaiseksi", mutta kyllä mun mielestä toi sanavalinta kertoo, mihin päin kritiikki on suunnattu. Oinonen olisi voinut myös todeta, että homojen tanssiminen "häiritsee" tai "inhottaa" häntä. Ja mielestäni se, että hän "loukkaantuu" nimenomaan homoista, vahvistaa asian. Mutta voin toki olla väärässäkin.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Minusta analyysisi osuu varsin oikeaan; on kuitenkin vähemmän relevanttia lähteä miettimään, pelaako kukakin peliä mitenkin tiedostavasti. Sosiaalinen toiminta on aivan liian monimutkainen kokonaisuus, että yksikään meistä kykenisi valikoimaan sanojamme ja tekojamme joka tilanteessa rationaalisesti ja tiedostaen. Se ei tarkoita sitä, etteikö se toiminta olisi johdonmukaista. Pidän yleisesti ottaen hyvin epätodennäköisenä, että Perussuomalaiset ja muut konservatiivisemmat poliittiset keskustelijat olisivat ottaneet tämän loukkaantumisen retoriikkaansa mistään muusta motivaatiosta kuin vastareaktiona oman politiikkansa herättämään loukkaantumisten aaltoon, josta myös suuri osa on retorista peliä.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Harri, osasit ilmaista tarkoittamani asian itseäni osuvammin!

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Aimo! Et tainnut ymmärtää blogimerkintäni pointtia. Se ei liittynyt sianlihan syömiseen.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tuossa kanssa mietiskelin,että ymmärtäisin Oinosen loukkaantumisen jos
joku olisi hänelle itselleen tanssiinkutsua tai muuta, jotain sopimatonta
ehdotellut,mutta lienee niin ei kuitenkaan ole käynyt.Oinonenki taitaa
olla tällainen toisten puolesta loukkaantuja,kenties jopa mukasuvaitsematon. =))

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Hannu, näihän sitä kuvittelisi. Mutta ehkä joissain tapauksissa pelkkä jonkun ryhmän olemassaolo riittää loukkaamaan herkkää sielua.

Käyttäjän tulenheimo kuva
Martti Tulenheimo

Samaan performanssiin kuuluu hegemonisen maltillisuuden haastaminen rehvakkaalla räväkkyydellä.

Jos kansa esimerkiksi on sitä mieltä, että muut pitää lahdata ja presidentti on vietävä saunan taakse, niin se kuuluu populistisen demokratiakäsityksen mukaan sanoa ääneen. Mieluiten mahdollisimman provosoivasti.

Populistiseta demokratiakäsityksestä katsottuna maltillisuutta pidetään teeskentelynä, "hyssyttelynä", jopa sensurointina.

Enää jää auki, miten populismi eroaa Putinin "suvereenista demokratiasta"?

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Niinpä. Putinistinen demokratiahan on nimenomaan jonkin sortin autoritaarista populismia. Vaihtoehdottomuutta vain pidetään yllä tukahduttamalla opposition ja median vapaa toiminta.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Aimo! En edelleenkään ole aivan vakuuttunut, että jaksoit lukea blogimerkintääni. Vihje: se ei liittynyt karjatalouteen tahi Oulujoen voimalaitospatoihin.

Käyttäjän amgs kuva

Kansalle tarjotaan huvia. Tässä tämä kommentti, joka on jo Simon Elon blogin keskustelujonossa: Toistaiseksi en ole huomannut missään, että Jussi Niinistö tai Anssi Joutsenlahti olisivat olleet medioissa kaikkien riepoteltaviksi. Miksi? Yksinkertainen arvioni on, että herrat keskittyvät asioihin. Julkisuuteen he astuvat puhumaan työasioista. Kiitos heille!

Paavo Metsäluoma

Ehkä Teuvolle ja Niikolle on poliittinen korrektius tullut tiensä päähän?

Kuten valtaosalle kansasta..

Uskotko oikeasti ettei heitä valittaisi seuraavalle kaudelle?

Suomalaiset EIVÄT ole ruotsalaisia..

Tuntuu etteivät ruotsalaisetkaan ole ruotsalaisia(tm), folkes hem?

Kerro onko Kuuba se onnistunut ja hyvä maa? Ja miksi te menittekään sotimaan sinne Afrikkaan? Ja kuinka se onnistuikaan?

P.S. Mitä mieltä olet Ana tästä biisistä (mielestäni tosi hyvä ja hauska, lapsi ja kalashnikov.. Voisit kirjoittaa Nataliesta joskus?)

http://www.youtube.com/watch?v=PEj7jnR--Dg

Käyttäjän amgs kuva

Paavo Metsäluoma,
Jokainen kansanedustaja valitsee tiensä ja kansa päättää jatkaako hän kansanedustajana.
"Suomalaiset EIVÄT ole ruotsalaisia". En tiedä mitä tuolla tarkoitat ja arvelen, ettei mitään myönteistä ja siihen voin vain sanoa, että Suomessa asuu paljon Ruotsin kansalaisia, jotka eivät ansaitse tulla leimatuksi jollain tavoin.

Kuuba on hyvää maa monin tavoin, samoin kuin Kreikka on hyvä maa omalla tavalla. En ymmärrä miten kuubalaisten sotaintoilu liittyisi aiheeseen, josta meidän on tarkoitus keskustella. Varmastit pystyt keskittymään siihen, jos yrität.

Heikki Ojala

heteronormatiivinen performanssi, khihi

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Persuille homostelu ja islam on punainen vaate, kiikhkoislamistelle taas homostelu ja persuilu. Eli tasoissa ovat. Meillä muilla on muutakin ajateltavaa kun toisten sänkykamaripuuhat ja vanhat sepitykset.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Laittamattomasti sanottu, Aapo!

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Erkki Perälä ei ilmeisesti ymmärrä,että Suomessa on myöskin sellaisia alakulttuureja,joissa miesten keskinäistä tanssimista julkisessa tilaisuudessa pidetään epäsopivana.

Perälän kannattaisi todella laajentaa maailmankuvaansa myös omalta osaltaan.

Suomen romanien kulttuurissa jo romanimiehen ja -naisen julkista pussailua pidetään epäsopivana. Siinä kohtaa Perälä vaihtaa pelisäännöt?

Perälän agenda on tarkoitushakuinen ja selvästi poliittinen. Onhan hän hallituspuolueen kannattaja ja vastapuolella on oppositiopuolue. Kaikki keinot on näköjään sallittuja siinä "sodassa".

Jopa Ruotsista on jo hallitusleiri hakenut apuvoimia Perussuomalaisten vastaisessa taistelussaan:)

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Jarmo! En tiedä, mistä olet saanut päähäsi, että hyväksyisin syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen perusteella missään alakulttuurissa. Ja tietääkseni kukaan romani ei ole boikotoimassa Linnan juhlia siksi, että siellä on julkisia hellyydenosoituksia miesten ja naisten välillä.

En myöskään aivan ymmärrä, mihin "keinoihin" viittaat. Tämä on poliittinen blogi enkä edes väitä pyrkiväni kirjoituksissani poliittiseen puolueettomuuteen. Se lienee riippumattomien viestintävälineiden tehtävä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Osa tätä performanssia on kyllä myös cityvihreä persufiksaatio. Eli se, että suurella innolla (ja näköjään ylimaallisen sähäkällä reaktionopeudella) touhutaan perussuomalaisten ympärillä ja peesissä, ei edellä ja yläpuolella. Tällä linjalla on jo yhdet vaalit hävitty raskaasti.

Ei ironisia hipstereitä ole riittävästi vihreiden vaalimenestykseen, vaikka niitä onkin ehkä tarpeeksi persuille kannatusta keräämään. Minusta voisi jo riittää tämä vaalityön tekeminen Peeässälle. Äänestäjien ison osan silmissä leimallisesti kaupunkilainen, ylimielinen pilkanteko "tavallisen suomalaisen" nimissä esiintyvää kohtaan herättää ärtymystä ja sitten tähän perään se agraarinen klisee laariin satamisesta.

Anteeksi tosikkouteni. Myönnän toki, että se Tomppajuliste on hieno ja hymähdyttävä. Kopiraitti pitäisi tosin ehkä pistää puoliksi Oinosenkin nimiin, sillä ilman sen miehen no-brainstormausta ei olisi hehkutettavaa. Liikuttavaa miten osapuolet tarvitsevat toisiaan! Perusässä imee uhriutumisvoimaa paremmiston ylenkatseesta. Trendibaareissa taas närkästys yhdistää ja nauru pidentää ikää. Win-win, eli kaikki hyvin?

Foliohattu-EDIT: tehdäänkö tätä performanssia muka-vihollisten yhteistyöllä? "Iskujen" taimaus pelaa liiankin hyvin synkassa... ;-)

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Esa! Mielestäni toin aika pitkälti samansuuntaisia pointteja esiin blogimerkintäni kolmessa viimeisessä kappaleessa. Menikö ne jotenkin ohi? Vika saattaa toki olla lähettäjässä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei mennyt. Samaa mieltä tässä ollaan. Näkökulmani oli synkempi, kuten tuo hammastenkiristys hävityistä persu ja pervo edellä- tyyliin käydyistä vaaleista osoittaa.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Suurin osa uskonnoista suhtautuu kielteisesti homoseksuaalisuuteen ja islamilaisessa valtiossa siitä voidaan langettaa jopa kuolemantuomio.

Somalit ovat jo vuosikymmeniä jankuttaneet kuinka meidän pitää opetella heidän kulttuuriaan ja nyt kun Pentti Oinonen on sen tehnyt, niin nämä samat suurisuiset suvaitsevaiset tuomitsevat hänet siitäkin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Homoseksuaalisuus_ja_...

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Jukka! Tietääkseni Suomessa somalit eivät ole vaatineet suomalaisen lainsäädännön tai kulttuurin muuttamista arvokonservatiivisempaan suuntaan. Siitä ovat pitäneet huolta omat kotikonservatiivimme. Ja totta kai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjivä puhe on samalla tavalla loukkaavaa kansanryhmästä riippumatta.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Esa,
Äänestän Perussuomalaisia mm.siksi,että kiva seurata ns. paremman väen ja valtiolta pitkän ilmaisen koulutuksen saaneiden ininää ja moraalista närkästystä kun "huonosti käyttäytyviä" ihmisiä on äänestetty kansan edustajiksi.

Samalla on paljastunut sekin miten ahdasmielisiä ja suvaitsemattomia he ovat kanssaihmisiä kohtaan omalla erikoisella akateemisella tavallaan.

Pitkään tässä jo totuttiin ajatukseen,että kansanedustajien ei tarvitse edustaa kansaa,vaan Arkadianmäellä olisikin jonkinlainen ylempien säätyjen ikioma taideperformanssi.

Touko Apajalahti

Itse olen huvittuneena seurannut viime aikoina mm.:
- Oinosen närkästystä tanssivista homoista
- Jouni Viitasen närkästystä punavihreistä
- Liisa Siraisen närkästystä Halosesta
- Halla-ahon närkästystä Aamulehden valokuvista
- Soinin närkästystä Halla-ahosta
- Perussuomalaisten kollektiivista närkästystä Halosesta ja Hesarista

Aika närkästyjiä!

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Noista närkästyksistä onkin saatu hyvää ja kattavaa informaatiota hallitusta lähellä olevista tietolähteistä. Stadingradin Pravdaa unohtamatta.

Muistaen,että Ruotsistakin on jo tullut apua. Toimittajan objektiivisena tietolähteenä hallituspuolue Rkp:n äänenkannattajat. Tästä on hyvä jatkaa:D

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä
Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Joku akateeminen nainenhan ehdotti jo blogissaan, että kansanedustajilta vaadittaisiin akateeminen loppututkinto. Ilmoitin kannattavani ajatusta, mutta vaadin samalla uudelleenarviointiin otettavaksi myös naisten äänioikeus.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Kauheinta tässä on se,että kansan edustajia on päätynyt kansanedustajiksi!
On se ihan hirveetä,latte jäähtyy päivitellessä.

Kohta tämä sama sakki joka paheksuu sitä,että kansan edustajia on kansanedustajina vaatii paluuta sääty-yhteiskuntaan? Oi niitä aikoja ennen v.1906.

(ironiavaroitus)

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Jukka, laitas linkki blogiin! Kiinnostaisi lukea. En ole noin hullua vaatimusta kuullut esitettävän sitten 1900-luvun vaihteen.

Käyttäjän hannuoskala kuva
Hannu Oskala

Oikeassahan Erkki analyysissään on.

Itsekään en haluaisi päivästä toiseen lukea näitä Perussuomalaisten kansanedustajien lausuntoja. Tärkeämpiäkin asioita olisi.

Silti niitä ei voi ohittaakaan. Miksi? Mielestäni kyse on käytöstavoista ja siitä miten asioista ylipäätään voidaan yhdessä päättää. Siksi Jarmo Ryytin kommentti tuossa ylempänä on niin valitettava.

Kyllä me "punasinivihreä eliitti" voisimme myös haukkua ja ivata perussuomalaisia teemoja. Johtaisiko se mihinkään positiiviseen? Edistyisikö keskustelu? Löytäisimmekö kompromisseja ja ratkaisuja ihan todellisiin ongelmiin? Ei.

Käytöstavat ja muiden ihmisten kunnioittava kohtelu ovat sivistyneen yhteiskunnan ja keskustelun vähimmäisvaatimus, ei mikään luxus, johon on varaa vain jos ollaan samanmielisten seurassa.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä
Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Hannu Oskala:

"Käytöstavat ja muiden ihmisten kunnioittava kohtelu ovat sivistyneen yhteiskunnan ja keskustelun vähimmäisvaatimus, ei mikään luxus, johon on varaa vain jos ollaan samanmielisten seurassa."

Voiko Hannu Oskala tai Erkki Perälä ymmärtää,että Suomessa on ihmisiä,jotka eivät pidä hyvänä käytöksenä sitä,että miehet tanssivat keskenään?

Voiko Hannu Oskala ja Erkki Perälä ymmärtää,että Suomessa on ihmisiä,jotka eivät pidä hyvänä käytöksenä edes sitä,että mies ja nainen suutelevat julkisella paikalla?

Eivät, koska he ovat vain samanmielisten seurassa.Mitenkä heiltä voi vaatia,että he ymmärtäisivät vielä vieraampia kulttuureja kun ymmärrystä ei riitä edes Suomen sisäisille kulttuurieroille!

Paavo Metsäluoma

"Voiko Hannu Oskala tai Erkki Perälä ymmärtää,että Suomessa on ihmisiä,jotka eivät pidä hyvänä käytöksenä sitä,että miehet tanssivat keskenään?"

Tää kannattaa mielestäni ymmärtää kontekstissaan..

Eli "Voiko Hannu Oskala tai Erkki Perälä ymmärtää,että Suomessa on ihmisiä,jotka eivät pidä hyvänä käytöksenä sitä,että miehet tanssivat keskenään PRESIDENTIN ITSENÄISYYSPÄIVÄN KUTSUILLA?"

Miehethän tanssivat keskenään joka ilta lukuisissa suomalaisissa homo-baareissa.. Suutelevatkin keskenään..

Muutama vuosi sitten oli vielä panohuoneita (muistaakseni kolmisen kappaletta) eräässä Helsinkiläisessä kapakassa. Minusta ihan jees. Joku ruusu (?) jakoi huoneisiin kortsuja ja liukkaria, jottei sukupuolitauteja.
Olivat lääkärin pöydän replikoita.. Paperialustoineen kaikkineen (saivatkohan jotain tukea, esim. Setalta, kun niin siistejä?).
Helsingissä kiellettiin, yleiseen järjestyslakiin vedoten...
Mixei-ravintolassa, Tampereella, on kait vieläkin..

Mut mitä sitten?

Noihin paikkoihin ei tarvitse mennä ja se toimii ymmärtääkseni täysin laillisesti (eli ei pedofiliaa tms.).

Kannattaako näitä vapauksia (ja vapautta olla aidosti homo) kyseenalaistaa KADULLA, jonkun tanssin takia, jolla TIEDETÄÄN loukkaavan ihmisiä?

Tunnen monia homoja ja lesboja(kin, no pari, ovat hieman aktiivisempia tässä väkivaltateemassa ;) jotka oikeasti VIHAAVAT Jani Toivolaa..

Miettikääpä sitä.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Entäs kaikki tavalliset ravintolat,tanssivathan niissäkin miehet keskenään.
Meneekö raja siinä,että koskettaa toista vai ei.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Jarmo ja Paavo, tässä ollaan varmaan nyt liberalismin ydinkysymysten äärellä. Varmasti on olemassa ihmisiä, jotka eivät hyväksy mitä erilaisimpia asioita valtakulttuurissa. Suomen laki ja jopa tapakulttuuri ovat kuitenkin edenneet siihen liberalisoinnin pisteeseen, ettei homoseksuaalisuutta enää nähdä rikoksena tai sairautena, vaan kaksi miestä voi vapaasti tanssia keskenään vaikka sitten Linnan juhlissa. Se on mielestäni hienoa. Jos kelloa halutaan kääntää taaksepäin, yhteiskunta joutuu ottamaan siihen kokonaisuutena kantaa. Tällä hetkellä näyttää onneksi vielä siltä, että miehet saavat jatkossakin tanssia Linnan juhlissa vapaasti keskenään, vaikka se kansanedustaja Pentti Oinosta loukkaisikin.

Paavo Metsäluoma

Itse Perussuomalaisena olen ottanut turpaan (tai no yhden kunnon iskun kummallakin kerralla päähän) kaksi kertaa homoja puolustaessani.. Tai no molemmilla kerroilla a.) kavereita puolustaessani ja b.) aika helvetin provosoivasti on käyttäydytty molemmilla kerroilla..

Idiooteilla nyt on vain jotenkin tendenssi lyödä herkemmin kun "homous liikkeellä".

Mielestäni Jani Toivola ja Vihreät tekevät enemmän hallaa kuin hyvää homoja kohtaan.

On surullista nähdä (taas jälleen) hyvää tarkoittavien kukkahattujen IDIOTISMI..

Taas jälleen se kärjistyy väkivaltaan kun vastakkainasetellaan..

Toivottavasti olette kiiltävinä haarniskoinenne tyytyväisiä.

Suomi on hyvä maa.. Mutta ei täydellinen.. Tokkopa ikinä.

Ymmärrä että KUUDEN MILJARDIN ihmisen yhteiskunnissa näistä ei edes KESKUSTELTAISI.

Minusta tuntuu että vähiten maailmassa homoseksuaalit(/vähemmistöt) tarvitsisivat Vas/Vihreitä.

Mielestäni on hyvä että kansanedustajamme edustavat kansanosaansa.

Vankkumattomasti.

Sitä kutsutaan parlamentarismiksi.

Normihomot haluavat elää omaa elämäänsä.

Antakaa heille se mahdollisuus.. Ilman yllykettä väkivaltaan.

Te idiootit leikitte tulella.. Annatte lisää sytytyslankaa.

Oinonen on KANSAN(sa)edustaja. Olette idiootteja jos ette ymmärrä homoseksuaalisen tanssin provosoivan.

Näiden kahden homoseksuaalin voinee sanoa tehneen suuren karhunpalveluksen koko homo-scenelle.

Syyllistäessänne kansanedustajia.. Heitätte bensaa liekkeihin (ja kyllä te tän tiedätte..)

JUURI VIHREÄT RY vie suvaitsevaisuutta taaksepäin.

Ei arvoja, herranjumala, muuteta/murreta noin vain (teidän pitäisi olla humanisteja.. Pitäis tietää ihmisen käyttäytymisestä jotain? Provosoitte!)

Onko sinullakin Erkki, fiksumpana(?), verta käsissäsi?

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Ihan vaan ohimenne neropatti missäs päin maailmaa näitä KUUDEN MILJARDIN
yhteiskuntia mahtaa ollakkaan?? Oinonen ei ole kansansan edustaja vaan
perussuomalaista puoluetta äänestäneen kansanosan edustaja.Perussuomalaisen
puolueen edustajat ja heidän äänestäjänsä ovat vain murto-osa suomen
KUUSI MILJOONAISESTA kansasta.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Paavo! Nyt täytyy sanoa, että vaikka ilmaisusi oli esimerkillisen timosoinimaisen päälausevetoista, en kyennyt seuraamaan päättelyketjuasi laisinkaan enkä siksi ymmärrä lopussa esittämääsi kysymystä.

Ville Hämäläinen

Peukkujen määrästä päätellen ymmärtämättömyys on teillä runsasta. Tai sitten talvivaaran hakkerointi vie keskittymiskykyä

Pekka Liimatainen

Et siis suvaitse mielipiteitä jotka eivät ole samoja kuin sinulla?

Suvaitsevainen, käyttäydy tittelisi mukaan.

Touko Apajalahti

Tästä aiheesta olikin Heikki Sairaselta hyvä kirjoitus.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Kiitos Touko blogilinkistä! Itse kiteyttäisin tuon vastakysymykseen: Miksi suvaitsemattomille ihmisille pitäisi suoda sellainen etuoikeus, jota he eivät suo muille?

Timo Bergman

Perälä: "On tavallaan melko uskomatonta, että yksi kansanedustaja saa Etelän median ja muun liberaalin kaupunkilaiseliitin reagoimaan homofiksaatioonsa,"

Olet piilopersu ja nyt paljastuit! :D

"vaikka koko kapitalistinen talousjärjestelmä on paraikaa romahtamassa ympäriltämme."

Olen surkutellut tuota asiaa aivan tarpeeksi. Onko uskomatonta, jos menen nyt romahduksen keskellä yhdelle foorumille keskustelemaan rumpukapuloista?

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä
Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

"On tavallaan melko uskomatonta, että yksi kansanedustaja saa Etelän median ja muun liberaalin kaupunkilaiseliitin reagoimaan homofiksaatioonsa, vaikka koko kapitalistinen talousjärjestelmä on paraikaa romahtamassa ympäriltämme. Ja niin kansa saa jälleen sirkushuvinsa, perussuomalaiset kannatuksensa ja me muut oikeutetun tyrmistyksemme, jonka kaiken aikaa halusimmekin saada.

"Mähän sanoin, et ne on juntteja.""

Ja sinä vielä kirjoitat siitä blokin jonka vielä UusiSuomi nostaa karuseliin.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Riku! Blogimerkintäni oli tarkoituskin olla sangen itserefleksiivinen, jos se ei käynyt implisiittisesti ilmi.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Saattaa olla niin, että olet vetänyt junttiudesta ihan väärät johtopäätökset, kuten tässä;

"Kun Hirvisaari siis väittää "persu"-kutsumanimeä halventavaksi, oikeasti hän kritisoi koko poliittisen korrektiuden käsitettä. Eli sitä, ettei saa "sanoa neekeriä neekeriksi". Tai kun Oinonen väittää kokevansa homojen tanssimisen "henkilökohtaisesti loukkaavaksi", oikeasti hän haluaa saattaa koko ajatuksen loukkaantumisesta politiikan instrumenttina näkyväksi ja naurunalaiseksi. Eli sen, että homo kansanedustaja loukkaantuu julkisesti homovitsistä."

mikä vie implisiittisesti pohjaa itserefleksisyydeltäsi.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Hei Riku! Poliittisen retoriikan analysointi tarjoaa mahdollisuuksia useille erilaisille tulkinnoille.

Harri Kivistö kommentoi tuolla ylhäällä tätä asiaa mainiosti näin:

"Minusta analyysisi osuu varsin oikeaan; on kuitenkin vähemmän relevanttia lähteä miettimään, pelaako kukakin peliä mitenkin tiedostavasti. Sosiaalinen toiminta on aivan liian monimutkainen kokonaisuus, että yksikään meistä kykenisi valikoimaan sanojamme ja tekojamme joka tilanteessa rationaalisesti ja tiedostaen. Se ei tarkoita sitä, etteikö se toiminta olisi johdonmukaista. Pidän yleisesti ottaen hyvin epätodennäköisenä, että Perussuomalaiset ja muut konservatiivisemmat poliittiset keskustelijat olisivat ottaneet tämän loukkaantumisen retoriikkaansa mistään muusta motivaatiosta kuin vastareaktiona oman politiikkansa herättämään loukkaantumisten aaltoon, josta myös suuri osa on retorista peliä."

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Kuvastaa hyvin sitä humanismin ja turhuuden sekasotkua, jonka sekaan ikävät realiteetit on helppo unohtaa.

Blokisi sinänsä oli ihan nokkela.

Käyttäjän Holmes kuva
Jens Fogelholm

Mutta hei, mitä vähemmän Persuja linnanjuhlissa, sitä enemmän juhlien taso nousee. :)

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

2000-luvun alussa Linnan juhlia boikotoi (tai suorastaan vastusti) radikaali vasemmisto, nyt kansallismielinen konservatiivioikeisto. O tempora o mores!

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Vantaan valtuustossa maanantaina pitämäni ryhmäpuheenvuoron jälkeen kommu... ääh... vasemmistoliiton valtuutettu aloitti ryhmänsä puheenvuoron tyylikkäästi "vitsaillen" kysymällä olinko jättänyt mielenterveyslääkkeeni ottamatta, kun en ollut muistanut muka jotain kohtaa oikein.

Miettikääpä jos minä olisin heittänyt moisen kommentin vasemmistoliittolaiselle puhujalle. Olisi nähty luultavasti kirkumisperformanssi ja lehdistössä maininta populistisen moukan möläytyksestä.

Mutta "hei" Erkki, pisteet sinulle. Osaat kirjoittaa erittäin hienoja sanoja runsaasti peräkkäin.

Populistisen räksyttäjälauman puheenvuoro muuten löytyy blogistani: http://vantaantimo.blogspot.com

Ai niin, turha tuosta onnettomasta heitosta oli närkästyä, etenkin kun ne jotkut lääkkeet oli ottamatta.

turunen (nimimerkki)

Tämä oikeasti älykäs kirjoitus pani miettimään, johtuuko vihreiden ja muiden vanhojen puolueiden edustajien krooninen persujen väärinymmärtäminen rehellisestä älyn puutteesta vai tahallisuudesta. Melkein säikähdin, että näinköhän vihreät alkavat päästä jyvälle arkkivihollisestaan. Mutta ei. Helpotuksekseni löysin samaa tahallista väärinymmärtämistä Erkki Perälän aiemmista kirjoituksista.

Persujen suosion salaisuus olkoon siis jatkossakin arvoitus ;-)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

”Tämä oikeasti älykäs kirjoitus pani miettimään, johtuuko vihreiden ja muiden vanhojen puolueiden edustajien krooninen persujen väärinymmärtäminen rehellisestä älyn puutteesta vai tahallisuudesta.”

Älyttömän hyvä kymysys.

Sitä olen itsekin tässä pohdiskellut.

Haluaisiko Erkki ehkä sanoa tähän jotain?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Tarvitsemme lisää homoilua Suomeen. Kiitos Erkki kirjoituksestasi.

Pertti Väänänen

Miksei tälle Erkki Perälälle ei riitä se, että persujen Hakkarainen sallisi linnassa tanssittavan vaikka lampaiden kanssa?

Pentti Oinosella on mielipiteen ilmaisunvapaus siinä missä muilakin.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Vaikka onkin totta, että taas ”tartumme syöttiin” ja reagoimme perussuomalaisen kansanedustajan provosoivaan kannanottoon, on tällaisiin vähemmistöjä sortaviin näkemyksiin pakko kiinnittää huomiota. Se pitää tehdä kuitenkin niin, että todella puolustamme ihmisoikeuksia ja tuomitsemme vähemmistöjen syrjinnän selkeästi.

Luulen, että perussuomalaisten kannatuksen myötä julkisuuteen tulevat nyt myös aiemmin piiloissaan pysyneet henkilökohtaisessa elämässään jostain syystä kaltoin kohtelua saaneet katkeroituneet ja traumatisoituneet henkilöt. Ymmärrän heidän henkilökohtaista hätäänsä ja huomion tarvettaan, mutta koko kansan edustajiksi ei pitäisi itseään nimittää pelkästään näillä motiiveilla. Ensin pitäisi saada oma psyykkinen tasapaino kuntoon. Realistisesta ja hyvästä itsetunnosta nousee myös toisen ihmisen kunnioitus.

Vihaamisen ja halveksunnan osoittaminen kertoo enemmän esittäjästä kuin kohteestaan.

Bjurwald muistuttaa osuvasti, että ”Rasistiset lausunnot täytyy tuomita yhä uudestaan ja uudestaan. Sen taakse ei voi vetäytyä, että ”kaikki tietävät, miten he ajattelevat”. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117876-ruotsalaine...

turunen (nimimerkki)

Aikamoista kyökkipsykologiaa ja olkiukkoilua.

Monipuoluejärjestelmässä yksikään edustaja - tai puolue - ei tietenkään voi kutsua itseään "koko kansan edustajaksi". Tai voi, mutta ei sellaista kukaan usko.

"Bjurwaldin oppeja" on sovellettu Ruotsissa jo pitkälle kolmattakymmenettä vuotta, jona aikana Sverigedemokraterna-puolueen kannatus on noussut tasaisesti muutamasta promillesta kevyesti yli valtiopäivien äänikynnyksen (joka on 4%) - ja joka viimeisimmässä kyselyssä oli jo reilusti yli 8%.

Bjurwald on pelkkä mölyävä mielipidelehden toimittaja. Miksi hän muka tietäisi paremmin?

Pientä lähdekritiikkiä, kiitos.

Toimituksen poiminnat